جمعه, 10 فروردين 1403
  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۳/۰۴/۲۲ 
  • تعداد بازدید : 78
  • کد خبر : ۶۴۰۱
درخواست نماینده مردم بیجار در مجلس از رییس جمهور
رییس جمهور از نابودی آثار فرهنگی و باستانی بیجار جلوگیری كند
نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی خواستار پیگیری ریاست محترم جمهوری و دستور اکید ایشان به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در راستای نجات‌بخشی آثار باستانی این شهرستان شد که با آبگیری سد تالوار زیر آب می‌رود.

سیدمحمد بیاتیان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بیجار، با بیان اینکه موضوع نجات‌بخشی آثار باستانی سد تالوار موضوع فراملی است خواستار پیگیری شخص رییس جمهور در رابطه با نجاتبخشی آثار باستانی واقع در سد تالوار شد.

وی با اشاره به زیر آب رفتن و دفن 22 اثر تاریخی با قدمت تقریباً هشت هزار ساله شهرستان بیجار، آبگیری سد تالوار را فاجعه‌ای بزرگ عنوان کرد و گفت: باید مسئولین استانی و کشوری و حتی نهادهای بین‌المللی در این زمینه حساسیت خود را نشان دهند.

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی خواستار رسانه‌ای شدن این فاجعه شد و افزود: باید این فاجعه در رابطه با نابودی آثار باستانی که نمادی از هویت منطقه است رسانه‌ای شود تا اذهان خفته در این رابطه بیدار و عمل نجاتبخشی آن با دقت و سرعت بیشتری انجام شود. 

وی با بیان اینکه متأسفانه چون دستگاه بهره‌بردار استان کردستان نیست و استان زنجان است در این زمینه هیچ تعهدی برای خود متصور نیستند.

به گفته بیاتیان، این موضوع مهم نه مختص شهرستان است نه استان، بلکه موضوعی ملی و فراملی است که باید همه کسانی که برای تاریخ و هویت و فرهنگ این مملکت اهمیت قائل هستند در این زمنیه ورود پیدا کنند و اجازه ندهند که خدایی نکرده تاریخ ما زیر آب دفن نشود.

وی با اشاره به راهکارهایی در راستای جلوگیری از این فاجعه مطرح کرد: کاوش‌های انجام شده از طریق برخی از دانشجویی مقطع دکترا که کار بر روی پایان‌نامه را داشتند آغاز شده و شاید همین امر موجبات شناسایی این آثار تاریخی برای مردم را فراهم کرده است.

این مسئول ادامه داد: در این زمینه خود دستگاههای بهره‌بردار یعنی وزارت نیرو و آب منطقه‌ای زنجان باید بر اساس تعهدی که داشته‌اند اعتبار و بودجه مشخصه را سریعاً اختصاص دهند که بتوان کار نجات‌بخشی آثار را انجام داد.

نماینده مردم بیجار، حسنآباد و بابارشانی در مجلس شورای اسلامی گفت: به گفته کاوشگران می‌توان با بهره از آثار باستانی شاخص این منطقه که برخی از آنها قابلیت ثبت در آثار ملی را دارد چند موزه را در سطح استان و کشور پوشش داد.

بیاتیان در ادامه خواستار پیگیری ریاست جمهوری و دستور اکید ایشان به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور شد و گفت: دولت با توجه به اینکه نشان داده است که اهمیت ویژه‌ای برای فرهنگ، تاریخ، گردشگری و میراث فرهنگی قائل است در این راستا دستوری ویژه و اکید داده و از این فاجعه جلوگیری کنند.

وی در پایان بر توجه ویژه در راستای نجات‌بخشی این آثار تأکید کرد و گفت: تلاش کنیم تا هویت یک قوم زیر آب نرود. 

لازم به ذکر است 22 اثر تاریخی و باستانی در منطقه گروس که نمادی از هویت مردم این منطقه هستند در صورت عدم نجات‌بخشی، با آبگیری سد تالوار زیر آب خواهند رفت و این مهم نیازمند نگاه و توجه ویژه مسئولین استان و شهرستانی است.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.7.0
    V6.1.7.0