پنج‌شنبه, 9 فروردين 1403
  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۳/۰۸/۲۶ 
  • تعداد بازدید : 171
  • کد خبر : ۷۳۵۱
فارس گزارش می‌دهد
جوانه‌های طلای سرخ ایران در شهر سردسیر بیجار، شكوفا می‌شوند
کشاورز خوش ذوق بیجاری با دیدی خلاقانه به کشت زعفران در زمین خود همت گمارده و اکنون مزرعه‌ای از زعفران را ایجاد کرده که موجب شکوفایی طلای سرخ ایران در این منطقه شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از بیجار، زعفران یکی از گیاهان گرانقیمت است که به علت نداشتن مخارج کاشت در صورتی که همه ساله خوب از آن مواظبت شود، سود سرشاری نصیب زارعین می‌کند.

کاشت زعفران می‌تواند قشر عظیمی از زنان و دختران روستایی را به کار گیرد و نه تنها موجب سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت آنان می‌شود، بلکه می‌تواند از این راه، کمک مؤثری به اقتصاد خانوار و منطقه و ایجاد اشتغال کند.

زعفران، گیاهی است گرمسیری و در نقاطی که آب و هوای معتدل داشته و دارای تابستان‌های گرم و خشک و آفتابی و پاییز و زمستان نسبتا ملایم هستند به خوبی رشد می‌کند.

این موضوع ممکن است در همه شرایط صادق نباشد، زیرا احتمال دارد گیاه به شکلی با سایر محیط‌ها نیز سازگار شود، چنانچه نمونه آن امروز در شهرستان بیجار که در ردیف شهرهای سردسیری ایران است، رخ داده است.

در حالی که تنوع کشت در این شهرستان وجود ندارد و گندم تنها محصولی است که اغلب کشاورزان بیجاری به صورت دیم و آبی به کشت آن در منطقه مشغول هستند، اما زراعت زعفران به همت یکی از کشاورزان آغاز و پس از شروع کار وی، نتایج رضایت بخشی به دنبال داشته است.

کشاورز خوش ذوق و خوش فکر با دیدی خلاقانه و تحقیقاتی همت به کشت زعفران گمارده و اکنون مزرعه‌ای از زعفران را در شهرستان بیجار ایجاد کرده است.

محصولی با 30 نوع خاصیت دارویی

محسن داودی، کشاورزی است از روستای دولت‌کند شهرستان بیجار که حدود 14 سال پیش به دلیل نبود شغل به کرج مهاجرت کرده و در این دوران زمینه لازم برای فراگرفتن نحوه کشت زعفران را ایجاد و بعد از آن تصمیم به بازگشت به روستای خود و کشت زعفران در این منطقه کرده است تا علاوه بر ایجاد اشتغال برای خود، چند نفر از کشاورزان منطقه را هم مشغول به کار کند.

وی در این باره در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس گفت: طرح کشت زعفران در سال 89 به جهاد کشاورزی شهرستان ارائه و از سال گذشته توانستیم محصول مرغوب زعفران را در 5 هزار مترمربع کار کنیم.

داودی با بیان اینکه این محصول به لحاظ دارویی 30 نوع خاصیت داشته و برای بدن مفید است، اظهار کرد: از ویژگی های دیگر این محصول از نظر سازگاری با آب و هوای منطقه و نداشتن نیاز آنچنانی به آب می‌توان به عنوان کمک اصلی در مراحل کشت زعفران به ایجاد اشتغال اشاره کرد.

این کشاورز بیجاری با درخواست یاری از مسئولان و حمایت آنان در زمنیه کمک به تولید بیشتر زعفران در این منطقه، اظهار کرد: برنامه‌های ویژه‌ای برای گسترش محصول زعفران در منطقه داریم که متأسفانه به دلیل کمبود بودجه تاکنون این مهم تحقق نیافته و در این راستا نیازمند کمک و مساعدت مسئولان شهرستانی هستیم.

کارشناسان کشاورزی معتقدند که با توجه به محدودیت آب کشاورزی و شرایط اقلیمی شهرستان بیجار، این منطقه برای کشت زعفران بسیار مناسب است.

ارتفاع مناسب از سطح دریا، سرمای موجود و نیاز به آب کم، اشتغالزا بودن  و صرفه اقتصادی از مهم‌‌ترین مزایای کشت زعفران در این منطقه است. و با این شرایط از نظر دما و وضعیت اقلیمی، شهرستان بیجار کاملا مناسب با رشد این گیاه است.

3 مزیت کاشت زعفران در بیجار

رییس جهاد کشاورزی بیجار در خصوص کشت محصول زعفران در این منطقه به خبرنگار فارس گفت: یکی از راه‌های ارتقای بهره‌وری در تولیدات کشاورزی ایجاد تنوع کشت و الگوی کشت مناسب با توجه به شرایط اقلیمی منطقه و منابع موجود آب و خاک است که محصول زعفران می‌تواند این قابلیت را در منطقه ایجاد کند.

رحمت‌الله عفیفی ادامه داد: خوشبختانه زعفران از محصولاتی است که با شرایط اقلیمی بیجار سازگاری داشته و چون مزیت اول کاشت محصول زعفران، احتیاج کم این محصول به آب است، بنابراین با توجه به منابع کم آب در شهرستان بیجار، زعفران مناسب‌‌ترین کشت است.

وی به مزیت دوم کاشت این محصول اشاره و بیان کرد: با توجه به ارزش بسیار بالای این محصول، کاشت آن به لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

عفیفی به مزیت سوم کاشت محصول زعفران اشاره و بیان کرد: بیشتر فعالیت‌های زراعی در ارتباط با زعفران بعد از فعالیت‌های زراعی محصولات بومی شهرستان بیجار، یعنی زمان بیکاری کشاورزان است که در تداوم اشتغال در طول سال بسیار مهم است.

وی ادامه داد: زعفران از محصولاتی است که نیاز به کارگر زیادی داشته و اشتغالزایی به ویژه در فصل بیکاری کشاورزان در بر خواهد داشت.

عفیفی با بیان اینکه زعفران در فاصله بین 1300 تا 2 هزار و 300 متر ارتفاع از سطح دریا شرایط رشد دارد گفت: خوشبختانه  شهرستان بیجار از این ارتفاع برخوردار است و شرایط رشد مناسبی برای این محصول در این منطقه است.

پرورش زرشک و عناب در آینده

وی با بیان اینکه از لحاظ اقتصادی این محصول کاملا مقرون به صرفه است گفت: سال گذشته با توجه به آغاز کار، محصول کشت شده 700 گرم بوده و امید است امسال محصول بیشتری کشت شود.

به گفته این مسئول، زعفران به لحاظ صرفه اقتصادی هم بسیار با ارزش است و در هر هکتار 6 تا 8 کیلوگرم می‌توان زعفران برداشت کرد.

عفیفی با بیان اینکه میزان عملکرد این محصول در هر هکتار 6 تا 8 کیلوگرم است، گفت: این محصول نسبت به سایر محصولات شهرستان مقرون به صرفه‌تر و پر ارزش است و باعت ایجاد تنوع اقتصادی در محصولات منطقه و خارج شدن آن از تک محصولی خواهد شد.

وی ادامه داد: در صوت وجود بودجه و تأمین نیاز در راستای تولید زعفران ما حتی زرشک و عناب را که با شرایط اقلیمی این منطقه سازگاری بسیاری دارد، پرورش می‌دهیم.

عفیفی با تقدیر از جدیت این کشاورز برای بار اول و تولید زعفران در این منطقه گفت: وی با توجه به دید تحقیقاتی و ارزنده خود و حمایت مسئولان، می‌تواند شهرستان بیجار را به یکی از قطب‌های تولید کننده زعفران تبدیل کند.

---------------------------------

گزارش از: شهربانو مرادی

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.7.0
    V6.1.7.0